Юлия Ал-ХакимИ така - демократичната общност, ходещите  мозъци на нацията,

...
Юлия Ал-ХакимИ така - демократичната общност, ходещите  мозъци на нацията,
Коментари Харесай

Пианистката путинист

Юлия Ал-Хаким
И по този начин - демократичната общественост, ходещите  мозъци на нацията, ангелите на хуманизма, висшите обноски и културната извисеност си имат нов зложелател: подлата пианистка Валентина Лисица, която имаше концерт у нас. 
Каква ли болежка съставлява за изтънчените им души и гурме-съвестите им да слушат по какъв начин една музикантка интерпретира Рахманинов по кремълска методология. Подозирам, че не могат да спят, а някои от тях, о смут на ужасите, даже евентуално не съумяват да дочетат " Времеубежище " на гения Георги Господинов, поради тези подли пропагандни ноти...
Трагедия!
Сега съществено - пробвах се да прочета някакво обикновено мнение за Лисица. Не открих. Но Георги Лозанов - да влязат санитарите!, е написал тежък и разтърсващ текст. Лисица, споделя той, се е прочула със своята тирада на ненавист към украинците. Поддържала съветската спецоперация. Позволявала си политически изказвания. Пианистът и путинистът били двете страни на обществения й облик...
Някъде тук престанах да чета, тъй като животът е прекомерно къс, с цел да си предизвиквам сходно интелектуално страдалчество. 
Лисица си разрешавала тирада на омразата към украинците. 
Имам една вест - тя е украинка.
Няма ли право да прави оценка личната си страна и народ? Ако това е тирада на омразата, всички български фейсбук-инфлуенсъри би трябвало да бъдат наказани за тирада на омразата към българите. То не бяха изригвания за селяците, танцуванията на хора, топванията в ледена вода на Йордановден. В случайна публикация на Евгений Дайнов има повече език на омразата от всички изказвания на Лисица.
Но тук има и нещо друго. Започнах да последвам Лисица в туитър още от 2014 година, когато през нейния профил Недоукраинка, тя стартира яростно да разкрива истината за това, което се случва в Украйна. 
Защо Недоукраинка?
Ами тъй като тогавашния министър председател Арсений Яценюк назова жителите на Донбас и Луганск " недочеловеками ". Тоест - подчовеци. Старият нацистки термин, който изплува като публична политика на новите управляващи.
И украинката Лисица от първия момент разбра какво готвят на страната й нейните " сънародници ".  Така че георгилозановците у нас ще имат да вземат. У Лисица има повече интелектуална храброст и кураж, в сравнение с тяхната групова общественост в миналото ще има. Тя е човек, който се бори за страната и то от първите дни. Когато нашите съвести бяха слепи за всичко, което се случваше.
Толкова ми е писнало от тези комсомолски секретари и натегачи, че съм подготвена да подвигна монумент на Лисица. 
Дори самото й наличие у нас за следващ път осветли, че така наречен " интелектуален хайлайф " е подигравка. То поради това към този момент и никой не ги взима на съществено.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР